Dýně jsou v zemi

Dýně máme v zemi. Zasadili jsme čerstvě koupená semena dýní Retzer Gold, což je olejová dýně na semínka. Nevzešla nám ani jedna. Dál keříčkové Zapallito. Uchytila se jedna. Další přeživší jsou dvě rostlinky Solor, což je Hokkaidó s prodlouženou trvanlivostí a nakonec dvě sazenice Muscade de Provence. A dokoupili jsme jednu vzrostlou sazenici Hokkaidó.

Asi deset rostlin vzešlo ze semínek Royal Crown Prince, ovšem už třetí generace. Vzhledem k tomu, že Korunní princ je F1 hybrid, tak prý poměrně dost planí, potomci nemusí zdědit vlastnosti rodičů. Tuhle vcelku zásadní informaci jsme před dvěma lety neměli. Uvidíme, co se urodí, pěstovali jsme ji společně s Hokkaidó. Na tuhle dýni jsem spoléhal nejvíc, protože vydrží opravdu velmi dlouho. Poslední jsme snědli začátkem května, byla jako čerstvě utržená.

Čtyři sazenice dám na kompost, poplazí se po zemi. Dvě dám do truhle a polezou po provazovém žebříku po stěně domu. Zapallito vysadím pod rakytník a zbytek odvezu na chalupu a nechám dýně, ať si s nimi příroda poradí. Co se týče semen, řešit to začnu až příští rok, několik od každé odrůdy mi zbylo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..